Numri i personave të prekur me koronavirus në të gjithë botën ka shkuar mbi 18 milionë mes të cilëve 688,939 kanë humbur jetën.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë dhe vendi me numrin më të lartë të personave të infektuar dhe personave që kanë humbur jetën. Deri më tani në SHBA janë konfirmuar me Covid 4 764 318 dhe 157 898 kanë humbur jetën. I dytë në botë si vendi më i prekur nga Covid është Brazili me 2.7 milionë raste dhe India me rreth 1.7 milionë prej fillimit të pandemisë.

Meksika ka zëvendësuar Britaninë duke u renditur e treta në botë për nga numri i vdekjeve nga COVID-19. Në Meksikë kanë humbur jetën mbi 47 mijë vetë

Ndërkohë media ruse njoftoi se Moska po përgatitet të nisë një fushatë vaksinimi masiv kundër koronavirusit në shtator ose tetor. Njoftimet i referohen burime sipas të cilave vaksina është zhvilluar në një institucion kërkimor shtetëror.

Ndërsa në Shqipëri janë konfirmuar të infektuar me Covid 5,396 mes të cilëve kanë humbur jetën deri tani 161 persona.