Në Gjykatën Themelore Penale në Shkup sot duhet të mbahet seancë e re për rastin “Lidhja ndërkombëtare” ku janë të akuzuar Bojan Jovanovski-Boki 13, Jasna Mandiq, Frosina Remenski, Mile Jovanovski dhe Hristina Bllazheska për veprat penale “mashtrim” dhe “pastrim parash”.

Në seancën e sotme mbrojtja duhet të vazhdojë të japë fjalë hyrëse.

Procesin gjyqësor e udhëheqë gjykatësja Sofçe Gavrillova-Efremova.

Në seancën e kaluar në fjalët hyrëse, prokurorja Vilma Ruskoska tha se do të dëshmojë se të akuzuarit, me vetëdije i kanë kryer veprat dhe se prej fillimit kjo organizatë është bazuar në gënjeshtra, për t’iu marrë para biznesmenëve Siljan Miceski dhe Ardian Amzoski.

Të akuzuarit, megjithatë, u deklaruan se nuk ndjehen fajtorë për veprat për të cilat akuzohen.