Ndërsa bota ende po vuan pasojat shkatërruese të Covid-19, njerëzit kanë mësuar sesi të mbajnë distancë dhe të lajnë duart vazhdimisht.

Megjithatë smartfonët konsiderohen si mbase gjëra më e ndotur që dikush mund të ketë në përdorim. Në përpjekje për tu dhënë konsumatorëve një opsion për të pastruar telefonët e tyre, Samsung ka filluar të shesë një karikues UV që premton të vrasë 99% të baktereve në 10 minuta.

Sterilizuesi ITFIT UV është një kuti e bardhë që Samsung thotë se ka mjaftueshëm hapësirë sa për të vendosur brenda një Galaxy S20 Ultra. Por nuk është i kufizuar vetëm në smartfonët Samsung sepse edhe pajisje të tjera si Galaxy Buds dhe Galaxy Watch mund të vendosen në të.

T mobile In article 1

Si funksionon? Vendoset pajisja në kuti dhe lidhet me një burim energjie USB-C. Karikuesi 10-vat Qi do të ofrojë energjinë e nevojshme.

Karikuesit wireless UV nuk janë diçka e re dhe kohët e fundit kanë pasur rritje të popullaritet për shkak të koronavirusit. Samsung nuk specifikon nëse ky karikues lufton koronavirusin por llampat UVC janë të afta të vrasin 99.9% të koronaviruseve.