Qeveria britanike paralajmëroi investim prej 40 milionë funteve për zhvillimin e gjeneratës së re të teknologjisë energjetike dhe krijimin e vendeve të “gjelbra” të reja të punës me ndihmën e centraleve ekologjike, të pranueshme, më të vogla bërthamore, shkruan portali power.technology.com.

Me këtë iniciativë, Qeveria parasheh krijimin e mundësive të reja për punësim në prodhimtari, hulumtim dhe zhvillim.

T mobile In article [1]

Ministri britanik i Ekonomisë, Nadim Zahavi tha se reaktorët avancues modularë janë hapi i ardhshëm në energjinë bërthamore dhe do të mund të jenë kyçë në luftën kundër emisioneve të karbonit dhe ndryshimeve klimatike.