Simptomat e zakonshme për raste “të buta” të COVID-19 përfshijnë dhimbje të fytit, kollitje dhe ethe.

Duke ditur se nuk kemi ndikim direkt në virus, përveç këshillave për praktikat më të mira, të tilla si qëndrimi i hidratuar, pushimi i tepërt dhe monitorimi i simptomave shkruan Healthline.

Ata që janë me simptoma të buta poashtu duhet të ndjekin udhëzimet e besuara të CDC për të kufizuar transmetimin e mëtejshëm.

Ndërsa ata që janë në rrezik më të lartë për shkak të moshës ose kushteve themelore, ose ata me simptoma më të rënda, të tilla si dhimbje në gjoks dhe vështirësi në frymëmarrje, duhet të kërkojnë kujdes mjekësor.

Si të trajtoni simptomat tuaja

Siç u theksua, simptomat më të zakonshme të COVID-19 janë dhimbja e fytit, kollitja, ethe dhe gulçim.

Pa një test të duhur, është e vështirë të dihet nëse këto simptoma tregojnë COVID-19 ose diçka tjetër.

Megjithatë, metodat e trajtimit të tyre janë të njëjta.

Simptomat e etheve janë të rëndësishme për të mbajtur në vëmendje.

“Një ethe mund të jetë e rrezikshme, veçanërisht kur arrin temperatura të caktuara ose nëse vazhdon për një periudhë të zgjatur kohore,” tha Dr. Joshua Mansour.

Dr. Mansour tha se opsionet e trajtimit përfshijnë pako me akull, së bashku me ilaçe shtesë, siç është Acetaminofeni.

Tjetër, këshillë gjatë kësaj periudhe është dhe pirja e lëngjeve për të shmangur dehidratimin.

Për simptoma të tjera, nuk ka rrugëdalje për të kaluar sëmundjen – vetëm hapa që mund të merren për të zvogëluar ashpërsinë dhe kohëzgjatjen e saj.

“Nuk ka asnjë terapi specifike për këtë virus, kështu që nuk ka hapa specifik përveç gjërave të sensit të përgjithshëm, të tilla si të qenit i hidratuar, të flini mirë, të ushqeheni mirë dhe të qëndroni aktiv,” tha Dr. Nate Favini.