Lideri i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski sonte në një tubim në komunën e Shkupit të Aerodromit tha se kushdo që do të votojë për LSDM-në më 15 korrik, në të vërtetë do të votojë për shkatërrimin e Maqedonisë sepse Maqedonia, tha ai, është “në tryezën” e koalicionit LSDM dhe Besa.

Hapi i parë, tha ai, është federalizimi, ndërsa hapi i dytë është “shkatërrimi përfundimtar i Maqedonisë”.

“Unë besoj në atë pireun, që zgjohet tek secili prej nesh, në atë rezistencë që e bartë secili prej nesh dhe vendosmërinë për të ndaluar dhe luftuar për ëndrrën e tyre. Gjatë rrugës, do t’ju thonë se po përpiqeni më kot dhe kjo nuk duhet t’ju dekurajojë, gjithashtu duhet t’ju motivojë që të vazhdoni të luftoni për ëndrrën, për Maqedoninë tonë ashtu siç dëshiron të jetë. Kjo është arsyeja pse ju bëj thirrje të gjithëve që të qëndroni pranë nesh, të qëndroni me ne dhe le të çlirojmë së pari Maqedoninë”, kërkoi Mickoski nga qytetarët e Aerodromit.

T mobile In article 1

Gordana Siljanovska-Davkova, bartëse e listës së kandidatëve të koalicionit të udhëhequr nga VMRO-DPMNE në Njësinë e parë zgjedhore, tha në tubimin në Aerodrom se partia, e quajtur Lidhja Socialdemokratike, është bërë parti e, siç tha ajo “socialdemoralizuar dhe socialshkatërruar”.

Ajo theksoi se nëse nuk është “skeleti i quajtur sundim i ligjit”, nuk do të ketë ekonomi, arsim, mbrojtje sociale, apo kulturë dhe se koalicioni VMRO-DPMNE e di se si ta bëjë atë.