Meksika e tejkaloi Italinë për nga numri i rasteve të vdekjes nga Kovid-19 dhe u bë vendi i katërt në botë për nga numri i vdekjeve.

Sipas të dhënave të publikuara nga Ministria e Shëndetësisë, deri më tani nga koronavirusi në atë vend kanë vdekur 5,006 njerëz.

Gjatë dy javëve të fundit, vdekjet totale në Meksikë kanë i ka tejkaluar edhe Spanjën dhe Francën.

T mobile In article 1

Në Meksikë, gjithsej 299.750 njerëz janë të infektuar me koronavirus.

Autoritetet shëndetësore thonë se numri aktual i personave të infektuar ndoshta është më i lartë se sa është raportuar.

Numër më të madh të rasteve të vdekjes si pasojë e koronavirusit ka në SHBA, ndërsa pasojnë Mbretëria e Bashkuar dhe Brazili.