Koronavisuri ka filluar në Kinë. Rreth 87% e rasteve me koronavirus në Wuhan të Kinës midis janarit dhe marsit mund të mos jenë bërë publike, sipas një studimi të botuar në revistën shkencore britanike ”Nature”.

Studimi, i autorizuar nga një grup ekspertësh kinezë zbuloi se 53-87% të rasteve me Covid-19 para 8 marsit kishin paqartësi, transmeton lajmi.

Mosrespektimi i këtyre rasteve prodhoi gjithashtu një normë riprodhimi prej vetëm 0,28, që do të thotë se mesatarisht një person i infektuar me Covid-19 kaloi sëmundjen në më pak se një person të ri.

Në fakt, shkalla e riprodhimit gjatë shpërthimit të hershëm ishte 3,54, shumë më e lartë se ajo e SARS dhe MERS.

”Këto gjetje nxjerrin në pah rrezikun e paraqitur nga raste të pasiguruara në ndryshimin e strategjive të ndërhyrjes”, – thonë autorët.