Kryetari i Lëvizjes Besa, Bilall Kasami ka kujtuar masakrën e Srebrenicës në Bosnjë. Ai thotë se, kemi përgjegjësi humane dhe morale që të mos lejojmë kurrë të harrohet, por kurrë edhe mos të përsëritet një gjenocid i tillë, shkruan Albanews24.

”Duke kujtuar Srebrenicën, kemi bërë përpjekjen për të mos fshehur krimin e ish-forcave serbe, por duke kërkuar përgjegjësi për krimet ndaj 8372 boshnjakëve, tregojmë interesin për të krijuar një Bosnjë e Hercegovinë, si shtet me drejtësi, dinjitet dhe njerëzor.
Jam optimist se OKB dhe BE, si autoritetet më të mëdha ndërkombëtare, janë të inkuadruar në mënyrë aktive në ndërtimin dhe zhvillimin e raporteve ndërmjet BeH dhe Serbisë, ashtu siç bën edhe me vendet tjera në rajon, në ndërtimin e shoqërive vërtetë demokratike dhe respektimin e të drejtave dhe lirive njerëzore, duke treguar konsideratë ndaj më të dobtëve”, shkruan Kasami ndër të tjera. /Albanews24/

T mobile In article 1

Është obligim moral të përkujtojmë gjenocidin në Srebrenicë, si një nga momentet më të kobshme të njerëzimit në…

Gepostet von Bilall Kasami am Samstag, 11. Juli 2020