Aksionari Natalie Ocegueda ka pohuar se rezultati i mosveprimit të Facebook-ut ka rezultuar në bojkotimin e tij të fundit nga reklamuesit.

Shumë kompani, duke përfshirë Ben & Jerry’s, Unilever, Sony dhe Microsoft kanë tërhequr reklamat në faqen e rrjeteve sociale.

Procedimi gjyqësor, raporton Bloomberg, citon mungesën e veprimit të Facebook mbi deklaratën e Donald Trump gjatë protestave të Black Lives Matter.

T mobile In article 1

Deklarata bëri jehonë një citat nga komisari i policisë në Miami, Walter Headley, në vitin 1967, në një kohë kur pati trazira brenda lagjeve të zeza në qytet.

Facebook gjithashtu është akuzuar për nxitje të një platforme përçarëse për të rritur fitimet.