Sot është dita kur Ligji mbi Prokurorinë Publike më në fund hyn në fuqi. Ky ligj, së bashku me disa ligje të tjera që ne i kemi harmonizuar plotësisht rekomandimet e Komisionit të Venecias, është një shans i ri për sundimin e ligjit në vendin tonë. Me vendimin për të propozuar dhe shtyrë në Kuvend një Ligj të tillë për Prokurorinë Publike, ne kemi treguar që përfundimisht po e çlirojmë gjyqësorin nga kufizimet partiake, tha sot në Vevçani, bartësja e listës për kandidatëve të koalicionit “Ne Mundemi” në njësinë zgjedhore 5, zëvendëskryetarja e LSDM-së, Radmila Shekerinska.

Ai theksoi se tani është radha e prokurorëve dhe gjyqtarëve të tregojnë se do të shpëtojnë nga të gjithë ata që kanë vulosur krimin, korrupsionin dhe abuzimin në tërë gjyqësorin, do të pastrohen dhe do të tregojnë se drejtësia mund të funksionojë për të gjithë.

“Shumë gjëra në vend kanë ndryshuar, por disa si VMRO DPMNE, për fat të keq mbetën të njëjta. VMRO-DPMNE vazhdoi të bllokojë të gjitha proceset pozitive për vendin e saj edhe mëtutje, VMRO-DPMNE ende po përpiqej të vinte pengesa në rrugën e lirimit të gjyqësorit nga kufizimet e partisë. VMRO-DPMNE ende po i reziston shansit për të luftuar krimin dhe korrupsionin dhe VMRO-DPMNE, sipas atyre bombave që kemi arritur të dëgjojmë, me të vërtetë u përpoq deri në momentin e fundit të bllokojë ligjin për ndjekjen publike vetëm për të mbrojtur të dashurit e tij,. njerëzit e partisë së tyre, partnerët e tyre të biznesit”, theksoi Shekerinska.

Ajo theksoi se VMRO-DPMNE vazhdon të nënvlerësojë dhe frikësojë qytetarët dhe VMRO-DPMNE ende ikën nga duelet, ikën nga ballafaqimi dhe ikën nga pyetje të pa paralajmëruara. Për VMRO-DPMNE, MPB ende është MPBO.