Me sasi shtesë të maskave të reja mbrojtëse, të cilat do t’u ndahen qytetarëve si në aksionin paraprak, komuna e Tetovës do të tentojë ta zvogëlojë përhapjen e koronavirusit. Komuna muajin e kaluar ka realizuar disa aksione ditore për ndarjen e maskave të cilat i ka marrë nga institucionet shtetërore, por qytetarët reagojnë se nuk janë ndarë në të gjitha shtëpitë.

“Kishim 15 mijë paketime, gjithsesi, mbulojnë shumë, por mbeti edhe një pjesë pa mbuluar. Ne do të bëjmë përpjekje të fitojmë edhe ndihmë eventuale nga ky lloj që edhe ne të shtojmë diçka siç kemi bërë herën e kaluar që të mund të vazhdojmë. Ky ishte aksion shumë i mirë, shumë mirë i pritur dhe normalisht siç vazhdon kriza, nevoja nuk shuhet”, theksoi kryetarja e Komunës Teuta Arifi pas takimit të sotëm të Shtabit të krizës.

Edhe pse sot nuk ka të infektuar të ri në Tetovë, Arifi përkujtoi se rastet e reja të Kovid-19 kryesisht rrjedhin nga kontaktet me personat e infektuar.

“Edhe një herë, u bëjmë thirrje qytetarëve që të jenë të kujdesshëm dhe të përgjegjshëm, duke mbajtur distancën fizike dhe duke mbajtur maska ​​mbrojtëse. Shumë e rëndësishme është të zvogëlohen vizitat në shtëpi ose të qëndroni brenda më shumë njerëz për një periudhë më të gjatë kohore, pasi kjo është identifikuar si mënyra më e rrezikshme e infektimi me Kovid-19 nga autoritetet shtetërore të shëndetësisë. Si pjesë e masave lehtësuese që lidhen me vazhdimin e punës së objekteve të hotelierisë, ne bëjmë thirrje që kjo të bëhet paralelisht me vigjilencë të madhe të qytetarëve dhe në pajtueshmëri me masat dhe protokollet e caktuara nga subjektet afariste në komunën e Tetovës dhe më gjerë”, tha Arifi.

Sot dhe nesër bëhet testim i personelit nëpër kopshtet për fëmijë në komunën e Tetovës, si dhe përgatitje për hapjen  e tyre.

“Paralelisht, shërbimet komunale filluan edhe dezinfektimin e jashtëm dhe të brendshëm nëpër kopshtet e fëmijëve në komunën e Tetovës”, tha Arifi.

Kryetarja e komunës tha se ende nuk kanë marrë përgjigje prej Qeverisë lidhur me kërkesën për heqjen e ndalesës për transportin e organizuar ndërkomunal të cilën komuna e ka dërguar deri te pushteti qendror më 13 maj dhe pret që kjo të ndodh gjatë ditëve në vijim.