Pasi drejtori ekzekutiv i grupit “Sanofi”, Poll Hadson, deklaroi që SHBA-së do t’i jepet përparësi nëse zbulohet vaksina kundër Kovid-19, sekretari shtetëror francez i Ekonomisë, Anjes Panie-Runaher vlerësoi se kjo është e “e papranueshme”, njoftoi korrespondenti i MIA-s.

“Për ne do të ishte e papranueshme nëse do të ketë qasje të privilegjuar nga ndonjë vend ose një tjetër nën pretekstin se është për shkak të financimit,” tha sekretari shtetëror, Anjes Panie-Runaher për radion “Gjykata”.

Drejtori ekzekutiv i grupit, Poll Hadson, deklaroi që “Sanofi” së pari do t’i japë përparësi SHBA-së nëse gjendet vaksina, pasi vendi e “ndan rrezikun” nga hulumtimi përmes një partneriteti për kërkime dhe zhvillim në fushën e biomjekësisë.

“Qeveria e SHBA-së ka të drejtë për porosi më të mëdha paraprake, sepse Shtetet e Bashkuara kanë investuar për t’u përpjekur për ta mbrojtur popullsinë e saj”; tha ai në intervistë për Blumberg.

Ai më tej shtoi se kjo përparësi në shërbimin me vaksinën mund të zgjasë dita ditë ose javë.

Grupi “Sanofi” sqaroi më pas se “prodhimi i terrenit amerikan do t’i kushtohet kryesisht Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ndërsa pjesa tjetër e kapacitetit të tij të prodhimit do të shpërndahet në Evropë, Francë dhe pjesën tjetër të botës”. Grupi, gjithashtu, premtoi se vaksina e mundshme e tyre “do të jetë e disponueshme për të gjithë”.

Panie-Runaher deklaroi që menjëherë e kontaktoi grupin farmaceutik francez menjëherë pas deklaratave të drejtorit të tyre gjeneral.

“Kreu i “Sanofi Francë” më konfirmoi se vaksina do të jetë e disponueshme për të gjitha vendet dhe padyshim për francezët, veçanërisht pasi ajo ka kapacitet prodhimi në Francë,” tha ajo.

Aktualisht laboratorë të ndryshëm, institute ose grupe farmaceutike janë duke punuar në rreth 100 projekte për vaksinën kundër Kovid-19.

Loading...