Komisioni Evropian u dërgoi rekomandime disa vendeve, por këtë herë në to bëhet fjalë edhe për Kovid-19. Në rastin me Francën, Brukseli qartë tregon në zbrazëtirat në paraqitjen e sistemit shëndetësor për pandeminë. lajmëron korrespondenti i MIA-s.

Midis mungesave të cilat janë të shumta theksohet: mungesa e maskave, testeve dhe koordinimi midis profesioneve të ndryshme. Brukseli, gjithashtu, tregon në mungesën e investimeve, mungesën e bashkëpunimit midis spitaleve publike dhe private dhe faktin se një e gjashta e francezëve jetën larg mjekut të përgjithshëm.

Nga 28.000 raste të vdekjeve nga koronavirusi në Francë, 300 janë te persona nën 50 vjet dhe 1100 t ata nën 60 vjet.

Loading...