Shkruan Luan-Asllan Dibrani
Në shoqërinë tonë demokratike, çdo gjë që i përket funksionimit të institucioneve
publike dhe për rrjedhojë ndikimi i aktivitetit dhe veprimtarisë së tyre në jetën e
individit dhe të shoqërisë përcaktohet nga organi me i lart “Gjykata Kushtetuese e
Republikës së Kosovës”.Kjo gjykatë është kritikuar në të kaluarën për ndikime
politike nga qarqe partiake po edhe nga institucionet brenda dhe jashtë të Kosovës.
E themeluar në vitin 2009, Kushtetuesja përbëhet prej nëntë gjyqtarëve të cilët sipas
Kushtetutës duhet të jenë profesionalë dhe juristë të shquar me personalitet dhe
moral të lartë,por në Kosovë ky kod siç duket ka dështuar pikërisht ne këtë akt juridik
qe duhet te jetë neutral, i pa anësohem dhe pro demokratik e pro kombëtar?.Sipas
raportimeve nga mediat,dhe informatat qe përcillen për këshillin apo ekzekutoret
gjyqtar te kësaj Gjykate këtë e vërtetojnë e kaluara dhe tashmja e këtyre gjyqtarëve
të përfshirë në organizimin e keqpërdorimeve në organet vepruese si gjyqtar me
korrupsion ,hajni dhe ryshfete nga të cilët ka edhe qe i kërkonte Interpoli si çështjen
e gjyqtarit Radomir Leban,i cili nga 28 nëntori i vitit 2006, deri me 3 prill 2009 ka
qëndruar në paraburgim si pjesë e procesi gjyqësor në rastin e njohur si “Mafia e
Doganës“për këto vepra, Laban ishte dënuar me gjashtë vjet burgim dhe të njëjtit i
është ndaluar ushtrimi i profesionit për 10 vjet. Pastaj njëra nga anëtaret e Gjykatës
është edhe Gresa Cakaj Nimani e motra e ministrit të jashtëm në detyrë në Shqipëri,
Gent Cakaj. Ajo u zgjodh në këtë pozitë në kohën e qeverisjes së koalicionit PDK-
LDK.që u kritikua në Kosovë e Shqipëri për shkak të  përkrahjes që i dha vijës
politike së Hashim Thaçit që favorizon korrigjimin e kufijve apo shkëmbimin e
territoreve mes Kosovës e Serbisë. Po ashtu edhe Bekim Sejdiu është gjyqtar në
Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës.

Para emërimit gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese (prill 2015), gjyqtari Sejdiu ka
shërbyer si diplomat në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës.
Në këtë cilësi, ai ka shërbyer si Ambasador i Republikës së Kosovës në Republikën
e Turqisë (2008-2012) dhe Konsull i Përgjithshëm i Republikës së Kosovës në Nju-
Jork (2012-2014) Para se të caktohej Ambasador, gjyqtari Sejdiu ka shërbyer si
këshilltar politik në Kabinetin e ministrit të parë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të
Republikës së Kosovës ,pra nga kjo shihet se ky është edhe i biri i Hajdin Sejdiut qe
keqpërdori me mijëra shqiptar me mashtrime qe arriti te behet milioner kështu qe
këta gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese mbrëmë u bene argat të së keqes dhe turpit
me vendimin e marr .Kjo grup i këtyre gjyqtarëve janë te prehrit komunist ,te
shërbimeve te qeverive paraprake ,por edhe shërbëtor të interesave të huaja po aq
ma keq ne këtë rast edhe të Gernellit,qe nuk po jap sinjale pozitive ne interesin e
Kosovës.
Nga kjo kornize e këtyre gjyqtarëve është ditur së kjo do te ndodhë, sepse gjykata
kushtetuese nuk punon sipas kushtetues, por sipas urdhrave te bosëve të saj
politik,sepse ka rrjedhje nga ata dhe punon për ta,dhe kështu bëhen pjesë e krimit të
organizuar, gjë qe shumë kush e kemi gjykuar fjalën “gjakderdhje , vëllavrasje dhe
lufte civile”,por ky vendim i gjykatës kushtetuese e shpërfilli vullnetin e popullit duke e
përjashtuar partinë e parë fituese e zgjedhjeve Vetëvendosjen dhe prandaj është
shume rrezik qe gjakderdhjen ,vëllavrasjen dhe luftën civile e nxiten pikërisht me
këtë vendim të shtrembëruar.
Sot gjykata kushtetuese dëshmoj se është gjykatë e kapur,e zaptuese nga kupola e
krimit te organizuar dhe se është në shërbim të tyre.

Nëse prapa këtij akti qëndrojnë amerikanet qoftë evropianet në shërbim për te
mbajtur ne pushtet kriminelet dhe grabitësit qe ta zgjasin robërinë e këtij populli,
patjetër ne duhet te radhitemi kundër atyre zërave qoftë amerikan ,qofte evropian…
Iu them se Gjykata Kushtetuese bëre gabime me vendimin tuaj –nuk zgjidhet ngërçi
politik i vendit duke i dhënë të drejtë për pushtet kriminelëve dhe grabitësve 20
vjeçar !?

Loading...