Në emër të një rifillimi të domosdoshëm të jetës demokratike, qeveria franceze vendosi të organizojë në fund të qershorit raundin e dytë të zgjedhjeve lokale, i anuluar në fund të marsit për shkak të pandemisë së COVID-19.

“Ky raund i dytë do të zhvillohet më 28 qershor, më shumë se tre muaj pas një raundi të diskutueshme të parë, i organizuar në mes të një pandemie”, tha kryeministri Edouard Philippe.

“Pasi peshuam të mirat dhe të këqijat, ne besojmë se jeta demokratike duhet të rifillojë të drejtat e saj”, shtoi ai, duke theksuar se ky vendim është i ndryshueshëm në varësi të kushteve shëndetësore.

Votimi do të organizohet në rreth 4 897 bashki, ku raundi i parë nuk ishte vendimtar.

Loading...