Giuseppe Remuzzi, drejtori i Institutit për Kërkime Farmakologjike në Milano dhe një nga referentët kryesorë të vendit për këtë temë, deklaroi se koronavirusi ka filluar të ketë ngarkesë të ulët virale.

Në një intervistë për Corriere della Sera tha që koronavirusi duket se po shuhet vetvetiu.

Ai një gjë të tillë e kishte thënë që nga, por tani ai tregoi të dhëna që e vërtetojnë një pohim të tillë.

“Ndiqni faktet. Kemi kaluar nga 80-120 pranime në ditë, të gjitha me vështirësi të mëdha në frymëmarrje, në zero pranime të reja spitalore për COVID-19”, deklaroi ai.

Siç shpjegoi ai, “mënyra se si manifestohet koronavirusi ka ndryshuar. Tani nuk ndodh më, jo si më parë, të paktën”.

“Tani virusi ndalet në traktin e sipërm të frymëmarrjes dhe nuk arrin më në alveolat e mushkërive, duke shkaktuar fatkeqësinë që kemi parë muajt e fundit. Kjo ndoshta është për shkak të një ngarkese virale më të ulët”, tha ai.

Kur u pyetën se pse ai po mbaron vetë, Remuzzi tha se “nënjë moment, epidemia mbaron, siç ndodhi me Sars”.