Eksperti kryesor i sëmundjeve infektive në SHBA ka thënë se tani është “mjaft e qartë” se një ilaç anti-malarial i mbrojtur nga Donald Trump nuk ka asnjë ndikim te koronavirusi.

Dr Anthony Fauci, drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, tha që kjo ishte për shkak të të dhënave negative të prodhuara gjatë hulumtimit mbi ilaçin, i njohur si hidroksilklorina.

Mjeku – një figurë udhëheqëse në grupin e taskforcës të koronavirusit, tha se ndërsa nuk ishte i sigurt trajtimi duhet të ndalohej, “të dhënat shkencore janë vërtet të dukshme tani për mungesën e efikasitetit” kundër COVID-19.

Ndërsa ndikimi i tij në koronavirus nuk është provuar, hidroksilklorina është vendosur t’i nënshtrohet një gjykimi global që përfshin punëtorët shëndetësorë në Mbretërinë e Bashkuar për të parë më tej efektet e tij.

Loading...