Detajet e më shumë se gjysmë milioni llogarive të Zoom-it janë duke u ofruar në shitje në ‘dark web’ për hakerët në internet.

Crooks mund të blejë emrat e përdoruesve, fjalëkalimet dhe të dhënat e tjera për t’u futur në takime private në internet dhe të vjedhin informacione të ndjeshme nga bankat, firmat financiare dhe madje edhe universitetet.

Popullariteti i Zoom, i cili lidh njerëzit përmes videove ose audio në kompjuterë dhe smartfonë, është rritur pasi kufizimet Covid-19 i detyrojnë njerëzit të punojnë nga shtëpia.

Aplikacioni Zoom është bërë edhe më i popullarizuar gjatë bllokimit, por frika po rritet lidhur me sigurinë e tij.

Në të po mbahen më shumë se 200 milionë takime në internet në ditë.

Por hetuesit nga firma e sigurisë kibernetike Cyble zbuluan më shumë se gjysmë milion llogari të Zoom në shitje.

Ato përfshinin detaje konfidenciale për punonjësit e bankave ndërkombëtare, përfshirë Citibank dhe Chase.

Loading...