Një burrë kinez u shokua pasi zbuloi se ai nuk ishte babai i vetëm i binjakëve të tij të porsalindur.

Zakonisht kemi mësuar për procesin biologjik të bërjes së bebeve në shkollë, ku mësojmë që binjakët identikë zhvillohen nga e njejta vezë, e cila ndan dhe formon dy embrione, dhe binjakët jo identikë zhvillohen nga dy vezë të fekonduara veçmas.

Në shumicën dërrmuese të këtyre rasteve, duhet një spe rmë për të fekonduar vezët, kështu që është e sigurt të supozohet se ka vetëm një baba tek dy pirunët e vegjël që rriten në furrë.

Dëshmi se kjo nuk është gjithmonë, rasti vjen nga binjakët në Kinë, të cilët iu nënshtruan një testi të ADN-së, si pjesë e procedurës standarde për të regjistruar lindjet e tyre në vend.

Burri, i cili nuk është emëruar, ishte i habitur kur rezultatet me sa duket treguan se foshnjat kishin baballarë të ndryshëm, duke treguar se gruaja e tij ndoshta e kishte mashtruar atë.

Deng Yajun, drejtor i Qendrës së Identifikimit të Mjekësisë Ligjore të Pekinit Zhongzheng dhe praktikuesi që prodhoi raportin e atësisë, i tha China News Weekly që ajo beson se shanset për situatën që ndodhin janë një në 10 milion.

Ajo shpjegoi:

Së pari, nëna duhet të prodhojë dy vezë në vend të një në të njëjtin muaj [për të pasur binjakë]. Së dyti, ajo duhet të ketë marrëdhënie me dy burra në një hapësirë ​​të vërtetë të shkurtër kohe për ta bërë të mundur.

Rezultatet treguan se fëmijët kanë të njëjtën nënë por jo të njëjtin baba. Ata kanë të paktën dy baballarë.

Shanset aktuale nuk dihen, pasi Jason Kasraie, kryetari i Shoqatës së Embritologëve Klinikë, i tha hulumtimit të The Guardian për temën është minimale, megjithatë shkencëtarët pajtohen që është jashtëzakonisht e pazakontë.

Fenomeni i rrallë njihet si mbivendosje heteropaterale, dhe zakonisht ndodh kur gratë bëjnë se ks me dy burra të ndryshëm brenda një dite para ose pas ovulacionit, duke lejuar që të dy vezët e prodhuara të fekondohen.

Si rezultat, binjakët nuk do të ishin identikë dhe do të kishin të njëjtën marrëdhënie biologjike me atë të gjysmë vëllezërve.

Përtej të tronditurit, siç pritet, nuk është e qartë se si ka reaguar burri i gruas ndaj këtij lajmi dhe nëse ai do të rrisë të dy fëmijët si të tijin, pasi të mësojë për pabesueshmërinë e pretenduar të gruas së tij.

Situata megjithëse është jashtëzakonisht e rrallë, një tjetër rast i mbivendosjes heteropateriane ndodhi në Kinë vitin e kaluar, kur një nënë në Xiamen kërkoi një provë atësisë për të regjistruar lindjen e fëmijëve të saj.

Babai kishte pyetur veten pse binjakët nuk dukeshin njësoj, pasi një fëmijë kishte sy të ndryshëm, gojë dhe hundë dhe nuk i ngjante babait në asnjë mënyrë.

Burri kurrë nuk e vuri në dyshim mundësinë e të mos qenit baba biologjik ndaj njërit prej dy fëmijëve, por mësoi se gruaja e tij kishte mashtruar pasi rezultatet e provës treguan se binjakët kishin baba të ndryshëm.

Nëse shtatzënitë e rralla nuk do të kishin ndodhur burrat mund të mos kishin mësuar kurrë për pabesinë e grave të tyre – dëshmi se karma funksionon në mënyra misterioze.