Italia ka ndërtuar një spital në Milano në 10 dit dhe ka kushtuar 21 milion euro. Spitali ka kapacitet prej 208 shtretërish, por akoma nuk ka e ka pritur pacientin e parë, i cili pritet të shtrohet ditën e hënë.

Momentalisht në Lombardi dhe në të gjithë Italinë numri i të infektuarve po rritet me shifra të ngadalta, çka do të thotë që ka filluar rënia e kurbës dhe piku është kaluar.

Kryetari i Fondacionit Fiera, Enrico Pazzali, gjatë përurimit të spitalit të ri tha: Në 10 ditë kemi bërë atë që bëjmë normalisht pas disa vitesh”.

Spitali do të ketë 1 mjek dhe 2 infermier për 1 shtrat, në dispozicion.

Loading...