Nga data 30 mars 2020, Bob Weighton, nga Britania e Madhe, është konfirmuar zyrtarisht si personi më i vjetër 112 vjet dhe 1 ditë.

Në mes të rregullave aktuale në Mbretërinë e Bashkuar rreth distancës sociale, gjykatësi i rekordit Guinnes nuk ishte në gjendje ta takonte personalisht Bobin ashtu siç duhet dhe ia dha certifikatën e rekordit në distancë.

Shtëpia e të moshuarve i organizoi nje festë ditëlindje në ballkonin e tij duke mbajtur një distancë të sigurt. Ky është një moment historik i mrekullueshëm për t’u mbajtur mend.

Provat u shqyrtuan nga Këshilltari i Lartë i Gerontologjisë Guinness Records World Robert, Young Young. Bob Weighton mori titullin rekord pasi Z. Chitetsu Watanabe i lindur në Japoni në Mars 1907 ndërroi jetë në 23 Shkurt 2020 në moshën 112-vjeçare dhe 355 ditë.

Bob lindi në 29 Mars 1908, në Kingston-Upon-Hull, Yorkshire.

Pasi përfundoi shkollën Bob u transferua në Tajvan, ku kaloi dy vjet duke mësuar gjuhen Mandarin dhe filloi të jepte mësime në një shkollë misionare.

Më 1937 Bob u martua me gruan e tij Agnes, e cila ishte edhe ajo mësuese. Çifti ishte takuar më parë gjatë studimeve të tyre në Angli.

Fëmija i tyre i parë lindi në Tajvan para se të vendosnin të ktheheshin në Mbretërinë e Bashkuar në 1939.

Kur shpërtheu Lufta e Dytë Botërore, familja u dërgua në Toronto, Kanada.

Në Kanada, Bob dhe Agnes lindën edhe dy fëmijë të tjerë dhe u kthyen në shtëpi në Mbretërinë e Bashkuar pasi lufta kishte përfunduar në 1945.

Bob ka 10 nipër e mbesa dhe 25 stërnipër e stërmbesa.

“Jam shumë i kënaqur që kam arritur të jetoj kaq gjatë dhe të bëj kaq shumë miq. Asnjëherë nuk kam pritur të jem mbajtës rekordi. Unë e marr jetën ashtu si vjen “, tha Weighton në një deklaratë.

Loading...