Teksa bota po përballet me një luftë ndaj një armiku të padukshëm, nuk mungojnë as këshillat se si duhet të kujdesemi për higjenën, ushqyerjen apo aktivitetin fizik në shtëpi.

“Hani dy herë në ditë dhe agjëroni 16 orë”. Kjo këshillë e dhënë në nisje të karantinës për shqiptarët nga kryeministri Rama nuk duhet ndjekur nga të gjithë, thotë nutricionistja Rolina Naco.

Në një komunikim me Skype gjatë emisionit “Vila 24” , Naco tha se diabetikët, gratë shtatzëna por edhe ata që vuajnë nga ndonjë sëmundje kronike duhet të hanë më shpesh, por në sasi të vogla.

“Grave shtatzëna, diabetikëve por edhe të sëmurëve kronikë nuk do iu këshilloja skemën e të ngrënit dy herë në ditë”,- thotë Naco.

Në këtë perudhë ajo këshillon të konsumohen sa më shumë fruta dhe perime.

“Hani sa më shumë fruta dhe perime, te paktën 10 porcione me fruta dhe perime në ditë. Konsumoni erëzat në sasi të konsiderueshme, të kemi një sasi kripërash, mineralesh dhe vitaminash të balancuara. Në darkë të mundohemi të ulim kaloritë, një supë me perime mjafton. Diabetikët në v ecanti duhet të minimizojnë kaloritë e tepërta”,- tha ajo.