Kur presidenti amerikan hyn në Shtëpinë e Bardhë, ai pritet nga një fotograf. Detyra e tij është të dokumentojë jetën politike dhe personale të tij, për sa kohë është në pushtet. Është fotografi ai që krijon imazhin e presidentit për zgjedhësit por dhe brezat që do të vijnë.

Para presidencës së Kenedi-t të 1961 ky rol nuk ekzistonte. Ishte Kenedi, i pari president që e kuptoi vlerën e imazhit dhe zgjodhi një fotograf për ta përsosur atë.

LEXO EDHE:
Sallata e kultivuar në hapësirë, e sigurt dhe shumë e shijshme, thotë studimi
Pavarësisht kësaj, vetëm gjatë presidencës së Barak Obama-s fotografit iu dha akses në çdo dhomë të Shtëpisë së Bardhë.

Fotografi Souza gjithashti punoi gjatë presidencës së Regan-it, por as ai nuk e lejonte atë të zgjidhte se çfarë do të publikonte, në ndryshim nga presidenti i parë afrikano-amerikan.

Ja disa nga fotot më domethënëse të presidentëve në vite:

Loading...