Specialisti kryesor për sëmundje infektive në SHBA, Antoni Fauçi, deklaroi se pandemia e koronavirusit që e goditi botën, sërish mund të paraqitet dhe atë në formë shumë më të fuqishme, nëse nuk ndërmerren masat e domosdoshme.

Fauçi, i cili është udhëheqës i Institutit për sëmundje alergjike dhe infektive, dhe anëtar i trupit koordinues të Shtëpisë së Bardhë për luftë me koronavirusin, në brifingun e mbrëmshëm theksoi se virusi po përhapet edhe në Afrikë Jugore dhe në vende të tjera në hemisferën jugore, ku tani atje është dimër.

T mobile In article 1

Sipas tij, nëse në ato rajone vjen deri te pandemia e madhe e koronavirusit, ky do të jetë tregues i qartë se përhapja e virusit mund të marrë karakter ciklik, dhe se vendet nga Hemisfera veriore duhet të jenë të gatshme për cikël të dytë të epidemisë vitin e ardhshëm.