Mos e besoni po deshët, por këta njerëz kanë hyrë qëllimisht në bu.rg për arsye nga më të tri.shtat! Shumica e njerëzve përpiqen t’i shpëtojnë ligjit edhe pasi e kanë thy.er atë, vetëm për të shijuar lirinë. Në disa raste, ka të tjerë që thy.ejnë rregulla dhe bëjnë një kr.im vetëm sepse duan të shkojnë në bu.rg. Çfarë i shtyn ta bëjnë këtë?! Arsye të ndryshme që kanë një të përbashkët të vetme: Janë të tr.ishta!

Të futesh ‘kond.rabandë’ në b.urg
Në bur.gun e qarkut Clark në Jeffersonville Indiana, 80 % e të bur.gosurve janë atje për ak.uza të lidhura me dr.ogën. Mirëpo, pavarësisht kësaj, përdorimi i dr.ogës brenda bu.rgut ishte i shfr.enuar dhe stafi i bu.rgut kishte probleme për të identifikuar burimin të saj, kjo deri në momentin që pikasën diçka.

Ata mësuan se, të bu.rgosurit komunikonin me bashkëpunëtorët e jashtëm duke përdorur telefona celularë të marrë në mënyrë të paligjshme. Këta persona do të arr.estoheshin me qëllim, në mënyrë që më pas me ndihmën e bashkëpunëtorëve të tyre të të mund të kontra.bandonin dr.ogë brenda bur.gut me një çmim shumë heërë më të lartë sesa në rrugë.

Kështu, dr.oga shpërndahej në të gjithë bu.rgun nën tabakat ushqimore të të bur.gosurve. Skema u mësua nga seritë e dokumentarit “60 ditë brenda”, pas së cilës shtatë persona hynë të “infiltruar” si të bur.gosur në bu.rg pikërisht për të vënë në zbatim planin.

Nevoja për të marrë kujdes mjekësor
Nevoja për të marrë kujdes mjekësor ka bërë që shumë njerëz të arrestohen qëllimisht në 2012-in. Shëndeti i keq dhe pamundësia për t’u kuruar, i ka çuar njerëzit të bëjnë vepra të palejueshme në mënyrë të qëllimtë, vetëm që më pas të arr.estoheshin. Të paktën në bu.rg mjekët do të kujdeseshin për jetën e tyre.

Frank Morrocco nga Amherst, Nju Jork, është një nga rastet i cili e dëshmon më së miri një gjë të tillë. Amherst u la i lirë nga b.urgu në fillim të 2012, pasi vuajti 20 vjet nën ak.uzat e komplotit të kr.imeve të dr.ogës. Në pamundësi të sigurimit të kujdesit shëndetësor për një formë të rrallë të leukemisë, Morrocco 56-vjeçar hyri në një dyqan ushqimesh të Ëegman, u ngjit në banak dhe mori mallra me vlerë 23 dollarë në sy të punonjësve të dyqanit përpara, duke dalë më pas jashtë.

Ai u arr.estua nën aku.zën e gr.abitjes së dyqanit. Me shkeljen, po ashtu, të lirimit të tij me kusht Morrocco shpresonte se do të futej përsëri në bu.rg. “Ishte një akt dë.shpërimi. Unë hyra në atë dyqan dhe mora gjërat që nuk më duheshin, duke u siguruar që shumë njerëz më pane aty”, tha Morrocco për Buffalo Neës . “Në kohën kur e bëra atë, ndjeva se nuk kisha ndonjë mënyrë tjetër për të marrë kujdesin që më duhej për leu.ceminë time”. Nuk dihet nëse Morrocco e mori trajtimin, por ai u la i lirë nga bu.rgu në Prill 2013.

Për të lënë duhanin
Një grua nga California në 2012 u arr.estua pasi go.diti në fytyrë një deputet. Ajo priti me orë të tëra që një deputet të dilte për ta që.lluar, duke e ditur fare mirë që më pas do të arre.stohej. Pse e bëri këtë? Donte të linte cigaren! Asaj iu plotësua dëshira dhe qëndroi për plot 63 ditë në b.urg.

Jeta në bu.rg është më e mirë se jeta e rrugës
Një tjetër arsye dës.hpëruese i bën njerëzit të duan të arr.estohen vetë. Realiteti është shumë i hidhur për njerëzit e vetmuar, që kalojnë netët rrugëve në kushte nga më sk.andalozet, shkruan anabel. Ka patur raste kur njerëzit kanë kërkuar të bu.rgosen sepse të paktën në b.urg dikush do t’i ofrojë një sanduiç dhe një pije dhe kur është stuhi e ftohtë, do të ketë një çati mbi kokë.

Për ta provuar ç’do të thotë bu.rg
Ka nga ata që janë kureshtarë të dinë si është jeta në bu.rg. Ata që e provuan thanë se është më e vështirë nga ç’e kishin menduar. Në vitin 2013, ish-prokurori Bobby Constantino detajoi një plan për tu arr.estuar me qëllim që të mund të shikonte sistemin e drejtësisë penale nga brenda.

Sikurse Costandino-ja zbuloi, të arr.estosh si një burrë të bardhë pa rekorde të mëparshme kri.minale në New York City ishte më e vështirë nga sa mendonte. Edhe pse u vetëdo.rëzua, pasi ishte filmuar nga kamerat duke shkruajtur parrulla me grafiti në muret e bashkisë së qytetit, oficerët nuk pranuan ta besojnë dëshminë e tij.

“Sa herë që rojet panë një profesionist të ri në kostum duke zhgarravitur, dhe jo ​​një van.dal të cilin kishin në mendje për të dyshuar, ata më kthenin mbrapa licencën time dhe më thoshin të largohesha nga aty duke mos me arr.estuar”, shkroi ai. Përfundimisht ai ia doli të futej pas heku.rave, ku problemet e tij ligjore sapo kishin filluar.

Vetmia
Në Japoni të moshuarit zgjedhin të arr.estohen qëllimisht vetëm sepse në bu.rg ka njerëz dhe kështu nuk do të jenë vetëm. Gratë që nuk kishin një familje dhe asnjë të afërm, e shihnin bu.rgun si një alternativë për t’i shpëtuar vetmisë.

“E shijoj më shumë jetën në bu.rg. Ka më shumë njerëz rreth e rrotull dhe s’ndihem vetë. Kur dola herën e parë thashë që nuk do kthehem më, por s’rezistova dot. Më kapi nostalgjia.”- u shpreh një ish-e bu.rgosur që zgjodhi të arr.estohej për t’i shpëtuar vetmisë.

Loading...