Për dy ditë resht në një gjykatë në Annecy të Francës është zhvilluar seanca gjyqësore për një bandë shqiptare që trafikonte heroinë dhe kokainë nga Holanda në Francë.

11 të pandehurit u gjykuan për ndalim, blerje, transport dhe transferim të lëndëve narkotike, si dhe për pjesëmarrje në një organizatë kriminale.

Deri në 9 vjet burg

Rrjeti i trafikantëve të drogës të moshës 19-33 vjeç u dënuan nga 1 deri në 9 vite burg.

Ky rrjet trafikantësh shqiptarë të drogës , të moshës 19 deri 33 vjeç, u dënua me kushte që shkonin nga 1 deri në 9 vjet burg.

Të gjithë u mbajtën në paraburgim në fund të seancës. Njëri nga të akuzuarit, i dënuar me dënimin më të rëndë dhe gjobën më të fortë (100,000 euro), që mungonte gjatë gjyqit, është shpallur në kërkim.

Rrjeti i trafikut të drogës ka funksionuar rreth 1 vit midis Marsit 2018 dhe Shkurtit 2019 në Annecy, Cran-Gevrier, Rumilly, Annemasse, Gaillard, Viry në Haute-Savoie. Bandat u çmontua më 15 shkurt 2019.

Sekuestrohen para, drogë dhe armë

Po atë ditë, policia franceze kreu kontrolle të rrepta, duke arrestuar gjithsej 9 persona të dyshuar, të gjithë shqiptarë. Hetuesit kishin kontrolluar 1.1 kilogramë heroinë të pastër, e cila, kur u kontrollua në mënyrë të rregullt, vlente në treg rreth 80,000 euro. Po ashtu u gjet heroinë, e cila nëse shitej në treg, do të vlente 40 mijë euro. Bandës gjithashtu iu gjetën para të gatshme që shkonin në 17,400 euro.