Detyrueshëm dhe shpesh të lahen duart me sapun dhe ujë edhe atëherë kurrë nuk duket që janë të papastërta ose të përdorët pastrues për duar që përmban alkool, ndërsa gjatë kollitjes apo teshtitjes të mbyllet goja dhe hunda me faculetë apo me pëllëmbën e dorës. Pas përdorimit, faculeta të hidhet në shporta të mbyllura, ndërsa gjatë kollitjes apo teshtitjes, si dhe gjatë përkujdesjes për të sëmurë, detyrimisht të lahen duart. Kjo është pjesë e rekomandimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë për mbrojtje nga koronavirusit.

Loading...