Më datë 16.02.20 në Kuadër të Festimeve për Pavarsinë e Kosovës grupi i valleve „Yjet e Kosovës“ dhanë një shaqje mbresëlënëse nën Koreografinë e Albana Halilajt.

Një risi më vete ishte edhe prania e dy këngëtarve të rinj: Taulanta dhe Ardi i cili shfaqi aftesitë e tij edhe në Piano dhe ardhja e vëllait tël Koreografes Ilirjanit qël shkëlqyen së bashku me të motrën në kërcimin tradicional.

Shfaqja u mbajt në një qendër të moshuarish në qytetin e Emmendingen në Gjermani.Ishte një pjesmarrje mjaft e kënaqshme si e publikut gjerman gjithashtu dhe e atij shqiptarë. Vlen për tu theksuar prania edhe e personave drejtues nga Caritas dhe drejtues të organizatave jofitimprurese të qytetit të Emmendingen.

Shfaqjet e shoqatës kanë zgjuar gjithashtu edhe interesin e gazetës së „Emmendinger Tor“, një përfaqësues i „Emmendinger Tor“ ishte i pranishëm gjatë gjithë shqaqjes dhe pas saj Nënkryetarja dhe njëkohësisht Koreografja Albana Halilaj dha nje intervistë ekskluzive për „Emmmendinger Tor“.

Shfaqja u prit me shumë kënaqsi nga publiku gjermano-shqiptar dhe „Yjet e Kosoves“ nëpërmjet fjalimit që mbajti Krytari i saj z.Tahir Shabani u zotuan per ti ofruar publikut edhe në të ardhmen shfaqje po kaq të bukura.

Metzger-Gutjahr ofroi në shenjë falenderimi për „ Shoqaten Yjet e Kosoves “, Finger Food dhe Pije.

Raportoi për Tetovasot,

Manjola Canameti

 

 

Loading...