Kjo është arsyeja pse disa persona janë të prirë për vjedhje, dhunë dhe gënjeshtra.

Shkencëtarët pretendojnë që “handikapët” që mund të zbulohen që nga fëmijëria e hershëm, shpjegojnë pse ata gjatë gjithë jetës gënjejnë, vjedhin dhe janë të dhunshëm, raporton “Daily Mail”.

Kriminelët kanë një strukturë anormale të trurit dhe shfaqin sjellje afërsive që nga fëmijëria e hershme, sugjeron një studim i madh.

Skanimet e trurit të pothuajse 7,000 njerëzve të moshës 45 vjeçare u analizuan, dhe një e treta e kishte historinë e sjelljes antisociale duke filluar nga luftimet fizike.

Njerëzit me një bindje të tillë, gjatë gjithë jetës kishin strukturën e trurit më të vogël dhe më të hollë.

Ekspertët thanë që këto të dhëna janë një pasqyrë “e vlefshme” për ata që e shtyn krimin dhe nuk e parandalojnë atë. Studimi i udhëhequr nga University College London përdori të dhëna nga një grup prej 672 personash nga Zelanda e re.

Niveli i sjelljes antisociale të pjesëmarrësve ishte matur çdo dy vjet nga mosha shtatë deri në 26 vjet.

Loading...