Pas aktakuzës së ngritur nga ana e Prokurorisë Themelore Publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit për lëndën, në të cilën janë akuzuar dy persona, me origjinë nga Republika e Ganës, për kryerjen e veprës penale “kontrabandë me migrantë”, sot në Gjykatën Themelore Penale – Shkup u mbajt seancë. Pas fjalëve hyrëse të prokurorit kompetent, të akuzuarit, shtetasi gjerman dhe shtetasja italiane, e pranuan fajin, njoftojnë nga Prokuroria publike.

Gjykata, siç u tha, vendosi që të akuzuarit të dënohen me masë alternative – dënim me kusht dy vjet burg, e cila nuk do të kryhej nëse ata nuk do të kryenin ndonjë vepër penale tjetër brenda pesë viteve, në të njëjtën kohë, të akuzuarve do t’u hiqet paraburgimi dhe do të dëbohen përgjithmonë nga Republika e Maqedonisë së Veriut. Gjatë shqiptimit të dënimit, gjykata, siç thuhet në kumtesë, mori në konsideratë rrethanën lehtësuese se të akuzuarit nuk ishin autorë të veprave penale të tjera dhe se ndaj tyre nuk është ngritur asnjë proces tjetër, që të dy ishin të punësuar në vendet e të cilave ata ishin shtetas, si dhe se i akuzuari i parë është babai i një fëmije të mitur dhe e akuzuara e dytë është e sëmurë. Prokuroria Themelore Publike për ndjekjen penale të krimit të organizuar dhe korrupsionit u pajtua me aktgjykimin e dhënë.

Në të vërtetë, në fillim të janarit të këtij viti, të akuzuarit, duke synuar të kontrabandojnë tre migrantë në mënyrë joligjore, udhëtuan në automjet me targa gjermane në Greqi. Për kalimin e qetë, migrantët janë pajisur me dokumente publike – letërnjoftime të Bashkimit Evropian dhe ua kanë dorëzuar atyre në dorë.

Në pikën kufitare “Bogorodicë”, gjatë kontrollit nga ana e zyrtarit policor, migrantët u identifikuan me letërnjoftime holandeze, suedeze dhe gjermane. Tre migrantët, të cilët gjithashtu vijnë nga Gana, kanë paguar gjithsej 500 euro për shpenzimet e udhëtimit, dhe sipas marrëveshjes ata do të paguanin pjesën e mbetur prej 1000 eurove për person pas arritjes në destinacionin e fundit – Austri.

Loading...