Sistemi për siguri të shqimit është funksional. Vitin e kaluar nuk është evidentuar asnjë helmim, edhe pse janë paraqitur tre raste me 19 persona, kumtoi sot drejtori i Agjencisë për ushqim dhe veterinari (AUV), Zoran Atanasov, duke vlerësuar se rezultatet e këtilla janë solide nëse merret parasysh se në vitin 2017, 21 persona kanë përfunduar në mjekim spitalor, ndërsa viitn e kaluar 35.

Sipas Atanasovit, vitin e kaluar në tre rastet shkaktari nuk është konfirmuar sepse 19 personat e paraqitur kanë pasur simptoma të lehta.

T mobile In article [1]

“Në korniza botërore brenda një viti evidentohen nga rreth 600 milionë raste të helmimit me ushqim, ndërsa prej tyre 430.000 përfundojnë me vdekje”, tha Atanasov mes tjerash në takimin me gazetarët.