Përmbytjet në Zelandën e Re kanë shkaktuar sot mbylljen e disa autostradave kryesore në ishullin e jugut, ku janë bërë evakuime si pasojë e shirave të rrëmbyer.

Në një deklaratë nga këshilli i distriktit Timaru, banorët që jetojnë pranë lumit Rangitata afër qytetit Timaru në bregdetin lindor, u kërkuan të braktisnin pronat e tyre teksa lumi vërshonte në nivele të larta.

T mobile In article 1

Autostrada shtetërore 1, që lidh Christchurch me Tiramu është mbyllur.

Liqenet në pikat turistike Queenstown dhe Wanaka dolën mbi nivelet normale në fillim të javës, duke shkaktuar mbylljen e rrugëve dhe bizneseve.