Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat ka kallëzuar penalisht dy prej përfaqësuesve të Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit, të cilët kanë postuar këtë të hënë pamje video në afërsi të Ministrisë së Brendshme, ku nga një makinë e policisë dilnin qese me ndihma.

SHÇBA ka përcjellë një njoftim duke u shprehur se videot e kapura janë ato të provave që policia i ka përcjellë në Ministrinë e Brendshme dhe që kanë të bëjnë me vjedhjen e kryer disa ditë më parë nga një zyrtar i policisë, bashkëshortja e tij si dhe një i afërm i tyre, zjarrfikës. Mbi ngjarjen reagoi dhe Ministri i Brendshëm si dhe vetë Ministria, duke përcjellë dhe procesverbalet që tregonin se qeset e ndihmave (provat) po depozitoheshin në magazinën e institucionit si prova materiale.

“Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) kallëzoi penalisht 2 përfaqësuesit e “Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit”, shtetasen M.J. dhe shtetasin E.M. për veprën penale “Përhapja e informatave të rreme që ngjallin panik”. Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) i kallëzoi penalisht ata, lidhur me pamjet filmike të publikuara në rrjetet sociale e më pas në media online, ku shfaqen punonjës të Shërbimit për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat (SHÇBA) që shkarkojnë disa pako ushqimore, të sekuestruara në cilësinë e provës materiale gjatë një operacioni të zhvilluar më datë 28.11.2019, për t’u magazinuar pranë magazinës së Drejtorisë së Përgjithshme të SHÇBA-së, me urdhër të Prokurorisë. SHÇBA bën apel për shmangie të dizinformimit të qëllimshëm të publikut”, thuhet në njoftimin zyrtar.

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...