Hetuesit publikë gjermanë bastisën sot selinë e Volkswagen në Wolfsburg si pjesë e hetimeve të fundit mbi skandalin e emetimeve të naftës.

Prokurorët thanë që hetuesit kishin për qëllim konfiskimin e dokumenteve. Volkswagen, i cili pranoi në vitin 2015 se mashtroi testet e emetimeve në SHBA në motorët me naftë, tha që ishte duke bashkëpunuar plotësisht me autoritetet, por e shikoi hetimin si të pabazuar.

Volkswagen tha që bastisjet ishin të lidhura me një hetim mbi makinat me naftë me motor tip EA 288, një model pasardhës i EA 189, i cili ishte në zemër të skandalit të mashtrimit të testit.

Prodhuesi i automjeteve tha se kishte zbuluar vetë çështjen në qendër të hetimit të ri – i cili po synon punonjësit individualë – tek autoritetet përkatëse të regjistrimit.

Në simulime, automjetet me motorin EA 288 nuk treguan dështim të filtrit me naftë, ndërsa ende ishin në përputhje me kufijtë e shkarkimeve, tha Volkswagen, duke shtuar se motori nuk kishte një pajisje të paligjshme.

Lajmet në vitin 2015 që Volkswagen kishte përdorur pajisje të tilla për të mashtruar testet e emetimeve, i ka kushtuar kompanisë deri tani rreth 30 miliardë euro (33 miliardë dollarë) gjobë-vënie, automjete dhe shpenzime ligjore, dhe gjithashtu shkaktoi një reagim global kundër automjeteve me naftë.

Volkswagen tha kur shpërtheu skandali, rreth 11 milionë automjete në të gjithë botën ishin pajisur me softuer të paligjshëm.

Loading...