Pas tërmetit të rëndë në Shqipëri, ku jetën e humbën mbi 50 persona dhe u shkaktuan dëme të konsiderueshme materiale, Shqipërinë e kanë ndihmuar edhe pjestarët e policisë së Gostivarit dhe Tetovës. Policia me vetë iniciativë ka arritur të tubojë rreth 3000 euro, mjete të ndara nga të ardhurat personale.