Fadil Zendeli i Besës mbështeti kandidatët e Këshillit Gjyqësor të Pendarovskit dhe BDI-së dhe votoi I përmbajtur për propozimin e LSDM-së informon Tetova sot

Kreu i BESA, Bilal Kasami, në një prononcim për NOVA, pretendon se mungesa e deputetit Fadil Zendeli në seancën e Komisionit Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime është arsyeja pse ai nuk hodhi votën e tij në propozimin e LSDM-së, Pavlina Crvenkovska për anëtare e Këshillit Gjyqësorë . Në të njëjtën seancë të Komisionit ,dritë të gjelbërt për anëtarët e rinj të Këshillit Gjyqësor morrën Vesna Damova me propozimin e Presidentit Pendarovski dhe Selim Ademi I propozuar nga BDI.

Dy deputetë të dy partive politike reaguan para bordit redaktues të NOVA pas njoftimit të deklaratës së Kasamit, duke pretenduar se ishte false dhe se deputeti Zendeli hodhi votën e tij për Vesna Damova dhe Selim Alimi në seancë dhe abstenoi ndaj propozimit të LSDM-së që anëtare e re të jetë Pavlina Crvenkovska.

Parlamenti dje zgjodhi edhe propozimin e dytë të Presidentit Stevo Pendarovski si anëtar i Këshillit Gjyqësor, i cili është Vesna Damova, gjyqtare e bashkëpunëtore që ka qenë gjatë në Gjykatën Themelore – Shkupi 1. Në fillim të verës, me propozimin e Pendarovskit, u zgjodh në Këshill edhe Milazim Mustafa duke përmbushur kështu kuotën presidenciale në degën më të lartë gjyqësore.

Dje, Kuvendi votoi për një mandat të dytë në Këshillin Gjyqësor 6-vjeçar për Selim Ademin, si propozim i Kuvendit, pasi mori dritën e gjelbërt të votave të VMRO-DPMNE-së në Komisionin Parlamentar për Zgjedhje dhe Emërime të kryesuar nga Ilija Dimovski.

Për dallim nga ky propozim i BDI-së, propozimi i LSDM-së Pavlina Crvenkovska nuk mori mbështetje në Komision, i cili ka gjashtë anëtarë të VMRO-DPMNE së, LSDM ka 5, dhe BDI dhe Besa kanë nga një ..

Si pasojë e lojërave të tilla politike në Kuvend, Këshilli Gjyqësor do të vazhdojë të veprojë me një anëtar më pak dhe ka të ngjarë të ndikojë në efektivitetin i tij si një nga institucionet kryesore në sistemin e drejtësisë.

Kryeministri Zoran Zaev gjithashtu reagoi për një pengesë të tillë politike në një intervistë për NOVA.

Lërini të gjithë të mbajnë përgjegjësi. Qytetarët duhet të shikojnë nga afër se çfarë po ndodh në Parlament. Për të mos zgjedhur një anëtar të Këshillit Gjyqësor Maqedonas, dhe për të zgjedhur një shqiptar. Të dy kandidatët janë bashkëqytetarët e mij, por mesazhi hap dilema si për mua ashtu edhe për qytetarët. Pse, kush, si dhe ku është rënë dakord. Një kalim është për një tjetër, ndërsa për një tjetër jo . Nuk e di se çfarë po ndodh në Parlament. Sapo të marr informacion, do të flas me zë të lartë nëse konfirmohet se ekziston një bllok në procesin e sundimit të ligjit. Aty, në çdo rast, diçka po ndodhë, “thotë Zaev, i cili thekson se komisioni i mbizotëruar nga opozita (shtatë anëtarë) ndërsa koalicioni qeverisës LSDM-BDI gjashtë ,bllokon edhe ligjet e mediave, bllokon zgjedhjen e Këshillit të Programit të Shërbimit Kombëtar, anëtarët e Këshillit Gjyqësor, anëtarët e Këshillit Prokurorial dhe funksione të tjera kontrolli.

Për shkak të prapavijave politike në Parlament, edhe Këshilli i Prokurorëve Publikë mbetet i paplotë.Tetova sot.

Loading...
Global