Deputetja Emilia Aleksandrova bëri një deklaratë sot, duke folur në shumicë, duke dënuar kështu liderin e VMRO- së Hristijan Mickovski, i cili po kërkon që kuvendi të ratifikojë hyrjen e Maqedonisë në NATO. Tetë deputetët e pavarur që vijnë nga VMRO përfshinë edhe deputeten Elizabeta Kancevska Milevska.

“Tani dëgjoj nga ju për deklaratën e koleges Emilia Aleksandrova, as jam njohur dhe as jam këshilluar. Unë sot nuk isha në Kuvend sepse kisha përgjegjësi të tjera. Të gjithë mund të paraqesin propozime dhe iniciativa në kongregacion, të gjithë mund të kenë një mendim të ndryshëm për çështje të caktuara dhe kur ta shoh atë iniciativë atëherë do të dilja, kurrë nuk je me ndonjë qëndrim kur bëhet fjalë për diçka që është me interes thelbësor për vendin tonë, në të vërtetë është një demokraci”, thekson ajo.

Kemi kaluar një kohë shumë të vështirë, thotë Kancevska, por duhet të shikojmë përpara dhe të kontribuoni në atë drejtim, pa intriga dhe hipokrizi.

“Unë nuk kam asnjë arsye të kërkoj dorëheqjen e kryetarit të VMRO-së Hristijan Mickovski, ai është një lider i zgjedhur me ligjitimitet të VMRO në kongres dhe është shumë e qartë se kush i jep dhe kush i merr besimin. Kush dhe si veproi më parë, kush foli dhe çfarë veprimesh ai ndërmori, unë ua lë atyre personalisht. Mbështetja dhe investimi im për integrimin euro-atlantik të vendit tim është i madh, i dukshëm dhe me rezultate, i sinqertë pa asnjë hipokrizi dhe angazhim. Interesat e shtetit kanë qenë gjithmonë përparësia ime kryesore”, theksoi kështu deputetja Elizabeta Kancevska Milevska.

Loading...