Prodhuesi gjerman premium Audi planifikon të ketë më shumë se 30 modele të elektrizuar në interval deri në vitin 2030, nga të cilat 20 janë automjete plotësisht elektrike.

Si pjesë e planit të ri, Audi, i cili është anëtar i grupit Volkwsagen, do të investojë 12 miliardë euro në elektrifikim.

Audi pret që deri në fund të dekadës së ardhshme, rreth 40% e shitjeve totale globale të makinave do të përbëhen nga automjete plotësisht elektrike dhe hibride.

Si pjesë e planit të elektrifikimit, dëmi i kolateralit do të jetë për punëtorët. Audi do të pushojë nga puna rreth 9,500 punëtorë, por do të punësojë edhe 2,000 në fusha të tjera.

Kohët e fundit Audi zbuloi e-motorin e dytë elektrik e-Tron Sportback, bazuar në e-Tron Audi ekzistues elektrik.

Kompania nga Ingolstadt nuk e ka mahnitur botën me modelet e saj EV deri më tani. Për shembull, Audi shiti 17.500 njësi e-Tron në të gjithë botën në tetor, ndërsa Tesla shiti 21.600.