Qindra njerëz protestuan para parlamentit të Kuvajtit të mërkurën në mbrëmje kundër dëshirës së perceptuar të shtetit për të luftuar korrupsionin, në një vend ku ngjarje të tilla kanë shkaktuar në mënyrë periodike kriza politike, shkruan France24.

Demonstruesit i bënë thirrje kryetarit të parlamentit Marzouq al-Ghanim të tërhiqet.

“Jep dorëheqjen! Dorëheqje, Marzouq, njerëzit kuvajtian nuk të duan ty!”, bërtisnin ata.

Ligjvënës të tjerë kanë akuzuar folësin për korrupsion.

Protestuesit ishin mobilizuar nga ish-ligjvënësi Saleh al-Moulla, i cili përdorte mediat sociale për të thirrur një vigjilencë, të organizuar me leje nga autoritetet, nën moton “Kjo është e mjaftueshme!”

Moulla u tha gazetarëve se mobilizimi ishte “një mesazh nga njerëzit dhe një shprehje e pakënaqësisë së njerëzve përballë korrupsionit”.

Loading...