Mijëra libanezë dolën në rrugë të dielën, ndërsa një lëvizje proteste e paparë kundër elitës qeverisëse hyri muajin e dytë me vendin në kontrollin e trazirave politike dhe ekonomike, raporton France24.

Lëvizja pan-sektare pa lider ka përfshirë vendin e Mesdheut që nga 17 tetori, duke shkaktuar dorëheqjen e qeverisë së kryeministrit Saad Hariri.

Demonstruesit po kërkojnë një rregullim të plotë të klasës politike dhe për një qeveri të re të teknokratëve që nuk janë të lidhur me partitë tradicionale.

Loading...