Pëlqimet në Instagram do të zhduken në disa vende të Amerikës në një përpjekje për të inkurajuar një mjedis më të shëndetshëm në aplikacionin popullor. Rrjeti i famshëm social synon të zvogëlojë presionet e mediave sociale dhe të largojë çdo konkurrencë midis përdoruesve.

Instagram tashmë e ka testuar idenë në Itali, Australi, Kanada, Brazil, Japoni dhe Zelandën e Re dhe tani është radha e Amerikës.

Adam Mosseri, shefi i Instagramit tha në një deklaratë për mediat se: “Ne po i zgjerojmë këto teste për të përfshirë një pjesë të vogël të njerëzve në SHBA javën e ardhshme. Ka të bëjë me të rinjtë. Ideja është të provoni Instagramin depresionues, ta bëni më pak konkurrues dhe t’i jepni njerëzve më shumë hapësirë ​​për t’u përqëndruar tek gjërat që ju frymëzojnë realisht”, vijoi ai.

T mobile In article 1

Heqja e metrikës së angazhimit publik do të ishte e dëmshme për profesionistët në Instagram siç janë influencuesit, shumë prej të cilëve po shprehin acarimin e tyre gjatë lëvizjes, ndërsa të tjerët mendojnë se kjo do të ndihmojë shumë me shëndetin e tyre mendor ndërsa janë në internet.

Raporte të shumta janë botuar që sugjerojnë se Instagram ndikon negativisht në shëndetin mendor të një përdoruesi, për shkak të presioneve të perfeksionizmit dhe duke frymëzuar një ndjenjë dështimi. Instagram thotë se ka më shumë se 1 miliard përdorues aktivë mujorë dhe më shumë se 500 milion përdorues aktivë të story-ve ditore. Muajin e kaluar, Instagram njoftoi se do të eliminojë filtrat që nxisin ndërhyrjet në fytyrë duke imituar efektet e kirurgjisë plastike, pasi portretizon një standard jo realist të bukurisë.