Naime Avdyli është emri i shqiptares që është pilote në Kanada. Ajo është një ndër të para shqiptare që e ka kaluar me sukses testin për të qenë pilote në këtë vend.

Lajmin për këtë gjë e ka dhënë mikesha e saj me anë të një postimi në rrjetet sociale. Ajo shkruan se në Kosovë i përjashtojnë nga shkolla sepse janë me mbluesë kurse në Kanada nuk ndodh kështu.

Po ashtu ajo shkruan se Naimja ka thyer mjaft tabu me arritjen e saj dhe se është një shembull për të gjitha vajzat dhe gratë. Ndër të tjera Naimejaështë një grua që ka thyer edhe mentalitetin se gruaja duhet të ndjekë endërrat e saj dhe mos të qëndrojë si shërbëtore në shtëpi, shkruan Radio Evropa e Lirë.