Qani Shabani

Do të donim të jetonim edhe ne këtu ku kemi lindur ,bëme gjithçka qe duhet si pjestar të këtij vendi, falem rrinin neper shum mitingje protesta katrahura të ndryshme dytësore me shpresen më të madhe se do të jetojm një jetë më të mirë dhe me kredibilitet.

Por kur i rahatuam tanët harruan kush ishim ne, zgjedhesit aktiv,harruan shpejt se sa mund kemi dhan per rrinin per arsimmimin,për kulturën tonë ne koheën kur shtypi sllav nuk të lejonte të shprehesh në gjhuhen tënde amtare e lere më të botohet diçka shqip,jemi perballuar me policin sllave dhe sherbimet sekrete të R.MAqedonisë që s’do ma merte mendja ķurrë që edhe pas 30 viteve të pavarsimit të Maqedonisë nuk do të kemi te drejtat më universale që ekzistojnë, turp per politikbërsit që janë shitur per lesh, haram e kanë edhe bukën e gojēs sepse detyruan rrinin të braktisin vendin duke mos i siguruar të drejtat elementare,kushte elementare për jetë,nga vazaliteti ndaj sllaveve,qe ato se çajn ķokën sepse pjesa më e madhe e Maqedonasve sidomos rrinia, ka të sigurura shumë më shumë benifite nga ky shtet, e ne shqiptarët në asnjë segment të jetës nuk jemi të barabart me to.

Hapeni syt dhe shikoni mir se çfar nebuloze e ka kapluar shoqërin tonë.Ky trend i funksionimit te parabart dhe anakronik nuk e ka ndërmend të ndalet sepse ato që na perfaqësojn neve nuk kanë nivel, nuk kan plan dhe strategji se si mund të bëjn nji vend për të jetuar me gjitha parimet univerale te barabarta

Loading...