Një Jaguar i rrallë i gjetur thuajse i shkatërruar plotësisht në një hambar pas 50 vjetësh pritet të shitet për 35,000 £.

Makina e shkatërruar XK120 ishte një prej vetëm 151 modeleve të bëra nga gjiganti i automjeteve britanike në 1954 kur edhe ajo ishte makina më e shpejtë në botë.

Pronari aktual e bleu mjetin e rrallë në fund të viteve 1960 dhe synonte ta rikthente në gjendjen e tij origjinale.

Por në vend të kësaj, automjeti klasik kishte mbajtur në një hambar bosh në mes të Uellsit me riparime që kryheshin shumë rrallë.

Makina sportive ka mbetur në një gjendje të rrënuar, me të gjithë brendësinë e saj të mbuluar me ndryshk dhe pluhur, në një nevojë të dëshpëruar për restaurim.

Përkundër gjendjes së tij të dobët, Jaguari pritet të gjejë një shtëpi të re pasi është një artikull koleksionistësh.

Ajo është vetëm një nga 54 modele të cilat dihet se ekzistojnë sot, me disa që aktualisht shiten për më shumë se 100,000 pound.

Po shitet gjithashtu me një vërtetim të origjinalitetit nga Jaguar Heritage, i cili konfirmon se është prodhuar në 16 Mars 1954.

Do të ishte një nga automjetet më të mira kur do të prodhohej, kur mburrej me një shpejtësi të lartë prej 120 mph.

Ankandi do të zhvillohet në internet deri më 27 nëntor.