Prezantimi i modelit më të ri të veturës elektrike nga prodhuesi “Tesla” nuk shkoi si duhet. Shefi i kësaj kompanie e theu xhamin anti-plumb me një goditje përderisa po mundohej ta dëshmonte qëndrueshmërinë e tij.

Pas këtij dështimi, vlera e aksioneve të Tesla-s ra për 6 për qind, ndërsa pasuria personale e shefit të saj u zvogëlua për 768 milionë dollarë brenda një dite të vetme, raporton revista “Forbers”.

“Ky xham është rezistent ndaj armëve me plumba 9-milimetërsh”, tha Elon Musk para se shefi i dizajnit, Franz von Holzhausen të demonstronte dy herë se ai xham thyhet me një goditje të topit të fortë. “Nuk depërtoi brenda, kjo është ana pozitive”, shtoi Musk pastaj.

T mobile In article 1

Kjo nuk është hera e parë që paraqitjet publike të shefit shkaktojnë rënie të madhe të vlerës së aksioneve të kompanisë. Një vit më parë, vlera e aksioneve të Tesla-s ra për gjashtë për qind kur Musk vendosi të tymosë kanabis gjatë një emisioni të drejtpërdrejtë.

Sidoqoftë, shefi i kësaj kompanie ka pasuri prej 20 miliardë dollarësh dhe ndoshta nuk e ka problem që të vazhdojë të thyejë gjëra, shkruan “The Guardian”.