Të zezat e BDI-së tani sa kanë filluar të dalin në shesh! 14 vite të gjithë kemi qenë dëshmitarë të punëve të liga që kjo parti ka bërë, e më në fund po fillon koha që gjithë ajo qe ne si qytetarë e kemi ditur të merr edhe rrugë ligjore thanë sot në një konferencë për media nga Aleanca për shqiptarët duke akuzuar me theks të veçantë partinë shqiptare në pushtet BDI-nl informon Tetova sot.

Rastet e montuara ndaj shqiptarëve kanë qenë prezent gjithmonë gjatë qeverisjes së BDI-së qoftë kur kanë qenë në koalicion me VMRO-në apo LSDM-në thanë nga ASH.
sipas tyre mjafton të bëjmë një kronologji të ngjarjeve për të kuptuar sa interesxhinjë janë këta persona të korruptuar.
Nisemi nga viti 2003, atëherë kur BDI ishte në koalicion me LSDM-në. U deshën 16 vite që rasti Sopoti të zbardhet, e në fund të del e vërteta që populli e dinte që nga dita e pare.
Për të vazhduar më tej me rastet e montuara ndaj shqiptarëve në vitin 2008, me rastin Alfa. Nga ky rast 3 shqiptar u dënuan me burg të përjetshëm, dhe një me gjashtë vite burg.
Vazhdojmë më tej në vitin 2010 kur u vra edhe Harun Aliu. Dhe vetëm pas dy viteve sërish vazhdoi zakoni i montimit të rasteve ndaj shqiptarëve, kësaj here në masa edhe më ekstreme me rastin “Monstra”, për të cilin u akuzuan gjashtë shqiptarë pa asnjë prove!
Dhe më e keqja ndodh tani kur pas 7 viteve zbardhen biseda nga të cilat kuptojmë se BDI gjatë tërë kohës ka qenë në dije për këtë rast, dhe jo vetëm.

Reagimi i plotë i ASH

Ç’është ajo që BDI di për të gjitha rastet e sipër përmendura dhe vazhdon ta fshehë, cilës përgjegjësi po mundohen t’i ikin?!
Ishte BDI me LSDM-në ato që lejuan rikualifikimin e lëndës së Almir Aliut. Pse kjo qeveri duhej të njolloste edhe emrin e Fetah Alimit, vetëm sepse shpëtoi dikë që ju nuk e doni?
Përfshirja e BDI-së nuk mbetet vetëm në mënyrë indirekte, por përfshirja e tyre është edhe direkte në punë joligjore. Në një periudhë shumë të shkurtë kohore, Komisioni Antikorrupsion ka ngritur kërkesë që të përndiqen penalisht dy kryetarë komunash të BDI-së, Ramiz Merko i Strugës dhe Blerim Bexheti i komunës së Sarajit.
Për të dy ekzistojnë fakte të forta të cilat Komisioni Antikorrupsion ka arritur t’i sigurojë, prandaj dhe janë hapur hetime plotësuese që të ndiqen penalisht.
Aleanca për Shqiptarët kërkon nga organet kompetente t’i qasen çështjeve seriozisht, duke mos anuar dhe duke mos krijuar drejtësi selektive. Por pyesim BDI-në cili prokuror politik që vetë e kanë kurdisur në prokurori do t’i shpëtojë kësaj radhe?
Aleanca për Shqiptarët duke u thirrur në Kodeksin e Sjelljes së Nëpunësve të Doganës, kërkon dorëheqjen e zv.drejtorit të Doganave, z. Irfan Buçi për shkak të përgjegjësisë morale që duhet të bart! Ai jo vetëm vet që e ka shkelur ligjin, por ka mundësuar shkelje grupore të ligjit nga ana e doganierëve, të cilët në mënyrë absolute e kanë të ndaluar publikisht të favorizojnë një parti politike!
Askush nuk ka të drejtë të pasurohet në kurriz të qytetarëve dhe tatimeve që paguajnë me djersen e ballit. Këtë e kanë bërë me vite të tëra funksionarë të BDI-së pa pikën e turpit.

Loading...