Testi IQ mund të mos jetë mënyra e vetme për të kuptuar se cili është niveli i inteligjencës.

Business Insider ka përpiluar një listë me gjashtë shenja që i dallojnë njerëzit inteligjentë.

Le të shohim se çfarë do të lejonin këto shenja shkencore të zbulojnë se sa inteligjent është një person.

Gjatësia

Një studim i vitit 2008 pretendon se njerëzit e gjatë janë më të zgjuar.

Ankthi

Duket se ata që vuajnë më shumë nga ankthi janë njerëz më inteligjentë se të tjerët.

Beli

Një studim që daton që nga viti 2016-të pohon se sa më i madh të jetë beli, aq më e ulët është aftësia njohëse.

Muzika

Duket se muzika ndihmon mendjen e fëmijëve dhe të rinjve të zhvillohet më herët dhe më shpejt. Dhe ky është një nga ata faktorët e rëndësishëm që i bën njerëzit më të zgjuar.

Njerëzit që duan macet

Hulumtimi nga viti 2014-të zbulon se njerëzit që duan macet janë më të zgjuar se ata që duan qentë.

Sensi i humorit

Njerëzit me një sens humori më të fortë janë më të zgjuar sepse kjo tregon se ata kanë veti dhe aftësi më të larta se personat e zakonshëm./EO

Comments are closed.