Personalisht besoj në pafajësinë dhe prezumimin e pafajësisë dhe sa është e mundur më shpejtë do të pres të dëshmohet pafajësia, që gjithsesi të mundet Frosina Remenski sërish të kthehet në organet dhe trupat e partisë, tha sot kryeministri Zoran Zaev në konferencën e përbashkët për media me homologun e tij Marian Sharec.

Kryeministri paralajmëroi se partia do të sjellë vendime për pezullimin e përkohshëm të Remenskit nga këshilli qendror dhe ekzekutiv.

“Më vjen mirë që në të gjitha format dhe mënyrat e mundshme e dëshmojmë sundimin e së drejtës, pavarësinë e gjyqësisë, por gjithsesi Kushtetuta jonë gjithashtu e garanton prezumimin e pafajësisë. Atë që e thash kur u hap ky rast, sonte po e përsëris, sot sërish do ta them, partia do të sjellë vendime për pezullimin e përkohshëm nga këshilli qendror dhe ekzekutiv. Ky është qëndrim parimor. Ne ndërtuam qëndrime deklarative, i kemi inkorporuar në organet dhe trupat e partisë.

Deputetes Frosina Remenski e dyshuar për “Reket” i është marrë pasaporta, ka ndalesë të largohet Shkup, si dhe obligimin çdo të diel të paraqitet në Gjykatë.

Të barabartë në relacion me të gjithë

Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë ti realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre.Avokati i Popullit është organ i pavarur i përcaktuar me Kushtetutë i cili i promovon dhe  mbron të drejtat kushtetuese dhe ligjore të qytetarëve…
Më tepër
Loading...