Rhythm i shkroi një letër zemërgjerë mësuesit të saj duke i shpjeguar pse nuk e zgjidhi një problem matematikor.

Një vajzë 10-vjeçare është uruar për guximin e saj pasi nuk ka zgjidhur një problem që e ka menduar si fyes në drejtim të personave të shëndoshë.

Pasi Rhythm Pacheco mbaroi detyrat e shtëpisë, nëna Naomi kontrolloi detyrat e vajzës së saj të re dhe zbuloi mesazhin e fuqishëm që i kishte lënë mësuesit.

Ajo vendosi të ndante detyrën dhe letrën në internet, duke vlerësuar dhe admiruar vajzën e saj për qëndrimin e mbajtur.

Ushtrimi shkruan: Tabela në të djathtë tregon peshën e tre studenteve të klasës së 4. Sa më e shëndoshë është Isabel krahasuar me vajzat më elegante?

ImageAjo ka shkruar në fletore se nuk mund të zgjidhë ushtrimin pasi i duket si paragykues ndaj personave të shëndoshë. Po ashtu vogëlushja ka vendosur edhe t’i shkruajë një letër profesorit të saj:

Nuk dua të dukem e pasjellshme por nuk mendoj se ky problem matematike është i duhur. Mendoj se po vihet në lojë pasha e njerëzve. Kjo është arsyeja përse nuk e zgjidha ushtrimin. Problem është ai numër 7 në faqen 34.

Image

Loading...